pixabay

Predsednik Rumunije Klaus Johanis, zajedno sa još sedam predsednika država članica NATO iz centralne i istočne Evrope, potpisao je zajedničku izjavu u kojoj se izražava podrška pristupanju Ukrajine Severnoatlantskoj alijansi.

– Snažno podržavamo odluku samita NATO u Bukureštu 2008. o budućem pristupanju Ukrajine – navodi se u dokumentu koji je postavljen na sajtu predsedničke administracije.

Kako prenose Novosti, reč je i o predsednicima Litvanije, Poljske, Severne Makedonije, Slovačke, Crne Gore, Češke i Estonije.

Šefovi država koji su potpisali zajedničku izjavu izrazili su podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, a takođe su naveli da ne priznaju referendume u Donjeckoj i Luganskoj narodnoj republici, kao i u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

5 COMMENTS

  1. Sve samo gigant do giganta na svetskoj pozornici! Verovatno su jim ameri rekli, da to urade, da se oni bi sramotili!

  2. Donjecka Republika,Donjecka Republika,Luganjska Republika,Srbska Republika,i Republika Sebija,i ZSo,i Pepublika i Republika Hahahaha,Dosta nam je Cirkusa.

  3. Politički vrlo mudro! Pogotovu za ove patuljke koji graniče sa Rusijom i koji će prvi nestati s lica zemlje dodje li do opšteg sukoba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here