Tanjug
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom i tom prilikom je istaknuto da postoje čvrsti i prijateljski odnosi dve zemlje.

Selaković je sagovornika upoznao sa najnovijim provokacijama Prištine i trenutnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Srbija će, prema rečima Selakovića, nastaviti da bude stub stabilnosti regiona i promoter mirnog i političkog rešavanja nesuglasica, ali insistira i da međunarodna zajednica uloži napore kako bi sprečila opasne i destabilizujuće aktivnosti Prištine.

Ministri su razgovarali o realizaciji zaključaka donetih na nedavnoj šestoj Zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske i zadacima dva ministarstva.

Selaković je tom prilikom konstatovao da su redovni i česti susreti šefova diplomatija Srbije i Mađarske dokaz čvrstih i prijateljskih odnosa dve zemalje, koji su na najvišem nivou u novijoj istoriji.

Prijateljski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Viktora Orbana i česte razmene poseta na visokom i najvišem nivou, prema njegovim rečima, pružaju stabilan politički temelj za razvoj svih aspekata saradnje Srbije i Mađarske.

Selaković je i ovom prilikom zahvalio Mađarskoj na doslednoj i eksplicitnoj podršci Srbiji u procesu evrointegracija, i stavu da je našoj zemlji, kao ekonomskom i političkom epicentru regiona, mesto u EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here