MSP Srbije
Dimitrios Teofilaktu i Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Republike Kipar Dimitriosom Teofilaktuom. Tokom razgovora Selaković je zahvalio Kipru na jasnom stavu o nepriznavanju Kosova, kao i na podršci koju Kipar pruža Srbiji u međunarodnim organizacijama.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ministar Selaković je naglasio da Srbija pruža punu i bezrezervnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kipra.

Konstatujući tradicionalno prijateljstvo i odnose koji se temelje na razumevanju i uzajamnoj podršci u zaštiti nacionalnih interesa, Selaković je istakao da Srbija pridaje veliki značaj ukupnoj saradnji sa Republikom Kipar. Ministar je izrazio zadovoljstvo izuzetnim političkim odnosima dveju zemalja, rekavši da se tokom ove godine očekuje zvanična poseta Srbiji ministra inostranih poslova Janisa Kasulidisa.

Selaković je naveo da je Srbija jasno opredeljena za jačanje privredne saradnje sa Kiprom, posebno naglasivši zainteresovanost za unapređenje saradnje u oblasti investicija.

Kada je reč o evropskom putu Srbije, Selaković je naglasio da je Beogradu dragocena aktivna podrška Kipra, ujedno zahvalivši na angažovanju kiparskih prijatelja na ubrzanju evrointegracija Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here