Tanjug
Lavrov i Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas, na marginama Ministarskog saveta OEBS u Stokholmu, sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom.

Selaković je sa zadovoljstvom konstatovao da su odnosi Srbije i Rusije izuzetno dobri, razvijeni i posebno osnaženi strateškim partnerstvom, i da naše narode i zemlje povezuje istorijsko prijateljstvo i bratska bliskost.

Naglasio je da dinamičnoj političkoj saradnji umnogome doprinose redovni susreti na najvišem i visokom nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je, i ovom prilikom, zahvalio na čvrstom i doslednom stavu Rusije po pitanju našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i na snažnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Selaković je informisao sagovornika o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji na Kosovu i Metohiji i položaju srpskog naroda u pokrajini. Takođe, razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u regionu.

Ministri su razmenili informacije o borbi protiv koronavirusa i izrazili zadovoljstvo zbog zajedničke proizvodnje vakcina “Sputnjik V” u institutu Torlak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here