Tanjug
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom ocenio je da je ta zemlja jedan od najvažnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije.

Selaković je konstatovao da su bilateralni odnosi Srbije i Nemačke veoma dobri, o čemu, kaže, svedoči razvijena saradnja na svim poljima, saopšteno je iz Ministarstva.

Šef srpske diplomatije poručio je da veoma dobre odnose dopunjuju i vrlo intenzivni kontakti sa zvaničnicima i predstavnicima Nemačke, uključujući i česte posete na visokom i najvišem nivou.

S tim u vezi, Selaković je izrazio očekivanje da će njegova predstojeća poseta Berlinu i sastanci sa najvišim zvaničnicima doprineti još boljem razumevanju i daljem unapređenju odnosa naše dve zemlje. Takođe, ministar je izrazio nadu da će tokom ove godine doći i do uzvratne posete ministra Hajka Masa.

Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, rekao je Selaković i izrazio nadu da će i tokom ove godine privredna saradnja biti intenzivna i da će biti realizovane nove nemačke investicije u Srbiji.

Selaković je preneo spremnost Srbije da investitorima ponudi znatno povoljnije uslove poslovanja i poručio da su ključni interesi Srbije povećanje nemačkih investicija u infrastrukturne projekte, saradnja u oblasti auto-industrije i energetike, poljoprivredno-prehrambeni sektor, IT i turizam.

On je naveo da Srbija ceni podršku Nemačke politici proširenja EU i značaju koji pridaje regionu Zapadnog Balkana, te dodao da je Srbija prihvatila novu metodologiju i istakao potrebu podrške Nemačke u aktivnom postavljanju prema drugim državama članicama i Evropskoj komisiji, u cilju definisanja načina primene nove metodologije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime