Tanjug
Nikola Selaković

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković prvi dan zvanične posete Rusiji završio je susretom sa srpskim privrednicima koji rade u toj zemlji, na koje je apelovao da ne zaborave na svoju Srbiju.

Selaković je, obraćajući se u ambasadi Srbije u Moskvi najuspešnijim srpskim biznismenima u Rusiji, zahvalio na njihovoj podršci i pomoći u renoviranju tog diplomatskog predstavništva.

On je ukazao da je značajno i što su srpski privrednici ostali u Rusiji kada je bratskom ruskom narodu bilo teško, i da time svedoče o spremnosti da budemo sa braćom i kada nije lako. Istakao je da mu je drago da ih vidi u Moskvi, ali da bi želeo češće da ih viđa i u Srbiji, ocenivši da je sada pravi trenutak za to.

– Mi kažemo da hoćemo da budemo članica EU, ali ljubomorno čuvamo i gradimo naše prijateljstvo sa bratskom Rusijom i bratskim ruskim narodom, koji nas nije ostavio kada je nama bilo teško, koji nas i danas brani i zastupa u međunarodnim forumima po pitanju našeg najvažnijeg i najbolnijeg državnog pitanja – KiM – rekao je Selaković.

Dodao je da je bio pun ponosa kada je danas video kako srpski proizvođači voća, mlekari, izlažu na sajmu i uspešno posluju. Posebno je naveo i prerađivače mesa, za koje je kazao da će se založiti da se uklone barijere koje postoje od polovine 2019. godine.

– Nemojte zaboraviti Srbiju – poručio je srpskim biznismenima Selaković.

Ministar Selaković sutra nastavlja dvodnevnu posetu Rusiji, obilaskom moskovskog hrama Hrista spasitelja i potom susretom sa patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom.

Zatim će se sastati sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, a posle sastanka biće održana zajednička konferencijia za novinare.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here