EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Skupštini Srbije sa članovim produbljivanju saradnje sa ciljem što efikasnije podrške pripadnicima našeg naroda u susednim zemljama i dijaspori.

Selaković je upoznao članove odbora sa projektima koje su Ministarstvo spoljnih poslova i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu realizovali u proteklom periodu, kao i sa budućim planovima.

Ministar je istakao da je regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike, i da će Ministarstvo spoljnih poslova, kroz dobro planirane projekte i unapređenje rada svoje diplomatsko-konzularne mreže, a kao pouzdan i kredibilan spoljnopolitički partner, nastaviti da sarađuje sa srpskom dijasporom i pomaže Srbima u regionu.

Narodni poslanici interesovali su se za širok spektar pitanja u vezi sa položajem Srba u regionu i mogućnostima da kroz parlamentarnu diplomatiju, u sinhronizovanom delovanju sa Ministarstvom spoljnih poslova, doprinesu aktivnostima naše zemlje na tom polju, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here