Tanjug
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da su Srbija i Republika Srpska bile i ostaće neraskidivo vezane u predstojećim godinama, i da očekuje da će intenzivno i predano sarađivati na izgradnji stabilnijeg i prosperitetnijeg regiona.

Selaković je, povodom obeležavanja Dana Republike Srpske, za Srnu rekao da je očuvanje mira i stabilnosti najveći interes srpskog naroda, bez obzira da li je reč o Srbiji ili nekoj od država u okruženju u kojima srpski narod živi.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbi, kao najveći narod na zapadnom Balkanu, žele da se razvijaju i svoje uspehe dele sa svima u regionu, koji, kako je objasnio, najzad mora prestati da nosi etiketu turbulentnog i nestabilnog podrucja i postati zona održivog i predvidivog razvoja.

– Srpski narod ima svoje legitimne nacionalne interese, ali najviši interes, koji Srbe povezuje gde god da oni žive, jeste mir, stabilnost i razvoj, kako bismo što efikasnije nadoknadili godine potrošene u nazadovanju i stagnaciji i uhvatili prikljucak sa najbogatijim i najnaprednijim evropskim društvima – rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, niko ne treba da se plaši srpskog uspeha, jer i ova generacija želi da, upravo onako kako su to cinili i preci, uspeh ostvaruje na dobrobit citavog regiona i svih u okruženju.

– Nadamo se da će i druga dva konstitutivna naroda u BiH biti spremna da saraduju sa Srbijom i čitavim srpskim narodom na ostvarenju tog cilja, jer Srbija kao centar stabilnosti regiona ima iskrene želje da njeni ekonomski i društveni uspesi budu na korist svim narodima u regionu”, rekao je Selaković.

On je naveo da Srbija poštuje sve svoje susede i teritorijalni integritet svih komšijskih država.

– Ali, Republiku Srpsku i srpski narod volimo i uvek ćemo ih pomagati i biti uz njih – poručio je Selaković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime