Tanjug
Ministar inostranih poslova Srbije Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da se Srbija drži svoje obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, ali naglašava da, ako se drugi ne drže svojih i da Srbija neće biti, kako je rekao, vudu-lutkica i ”nemi posmatrač”.

On je tako na danšnjoj konferenciji za medije posle susreta sa makedonskim kolegom Bujarom Osmanijem prokomentarisao navode medija o tome da je pet zemalja sveta spremno da povuče odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova.

Selaković je, upitan da li to znači da Beograd nastavlja kampanju u borbi za otpriznavanje, jer Priština i nastavlja aktivnosti lobiranja na globalnom planu za učlanjenje u međunarodne organizacije, što se obavezala Vašingtonskim sporazumom da ne radi, naveo da se Srbija ponaša kao kredibilan partner i kredibilna država, kao i da se drži onoga što se sa nekim dogovori, “a to znači da nije neko ko krši dogovore”.

– Mi se držimo svoje obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, međutim, ako se drugi ne drže svoje ne treba da očekuje da budemo samo vudu-lutka i “nemi posmatrač” – kratko je rekao Selaković.

On je dodao da Beograd prednost apsolutno daje dijalogu kao načinu za rešavanje svih otvorenih pitanja, kako unutrašnjih tako i regionalnih pitanja od interesa za Srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here