EPA/Andrej Čukić
Nikola Selaković

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Sirije Fejsalom Mekdadom i zahvalio na čvrstom i principijelnom stavu Sirije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Кosova i zalaganju za poštovanje međunarodnog prava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe, šef srpske diplomatije zahvalio je na podršci koju Sirija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u međunarodnim organizacijama.

Selaković je istakao da Srbija smatra Siriju prijateljskom zemljom, sa kojom odnosi datiraju još iz vremena SFRJ i Pokreta nesvrstanih.

S tim u vezi, ministar je izrazio zadovoljstvo što će delegacija Sirije, na čelu sa ministrom Makdadom, prisustvovati skupu u Beogradu kojim će biti obeležen značajan jubilej – 60 godina od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih.

Ministar je poručio da je Srbija opredeljena za jačanje političkog dijaloga sa Sirijom i izrazio nadu da će Sirija uspeti da prevaziđe posledice tragičnih desetogodišnjih dešavanja u svojoj zemlji.

Takođe, Selaković je izrazio spremnost za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene po stabilizaciji situacije u Siriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here