EPA-EFE
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, koja je s njim na čelu godinama u samom vrhu svetskog fudbala, što potvrđuju srebro iz Rusije i bronza iz Katara, poručio je na sportskom simpozijumu “Simposar” održanom u Sarajevu, da gaji simpatije prema Srbiji.

Iako su Hrvati po rezultatima daleko ispred “Orlova”, Dalić je poručio da Srbija ima podjednako dobru grupu fudbalera, ali da joj uvek nešto fali. Otkrio je da i da navija za Piksijevu četu u duelima sa reprezentacijama sa drugih kontinenata.

– Srbija ima skoro podjednaku ekipu kao i mi, ali joj nešto fali. Mi smo se dobro posložili na svim nivoima i tada su počeli da dolaze rezultati. Normalno je da navijam za reprezentacije iz regiona, da navijam za Srbiju protiv Nigerije. Pa, za koga bih trebalo da navijam? –  izjavio je Dalić, čije reči su preneli hrvatski i srpski mediji.

Vratio se u prošlost Dalić kada je jednom njegova izjava da će navijati pre za Škotsku nego za Srbiju pogrešno protumačena. Pa je odlučio da objasni o čemu se tačno radilo.

– Nikad nisam loše pričao o Srbiji. Rekao sam jednom prilikom da ih ne želim u grupi. Normalno je da želim Škotsku koju ćemo pobediti, a ne Srbiju koja je jaka, u utakmici koja donosi naboj i sve što ide uz to. Nisam time potcenio Srbiju. Imaju potencijala, dobre igrače, ali im fali još nešto – dodao je hrvatski selektor.

Nije Dalić samo Srbiju nahvalio, već i svog kolegu Dragana Stojkovića Piksija.

– Piksi je bio fudbalski Bog, divio sam mu se kao igraču. Kad smo se sreli u Kataru, izgrlili smo se i pričali kao da se znamo 100 godina – rekao je Dalić, a preneo hrvatski portal Indeks.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here