EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK
Vladimir Putin

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin označava kao ratni zločinac i osuđuje se ruska akcija u Ukrajini.

Predlagač rezolucije je republikanac Lindzi Grejam, a podržali su je senatori obe stranke. Rezolucijom se ohrabruju Međunarodni krivični sud u Hagu i druge države da istraže ratne zločine počinjene od strane ruskih snaga tokom rata u Ukrajini.

Savet Evropske unije odlučio je da uvede četvrti paket restriktivnih mera i sankcioniše još 15 pojedinaca i devet kompanija iz Rusije, čime se broj sankcionisanih zbog podrivanja suvereniteta i teritorijalnig integriteta Ukrajine popeo na 877 pojedinaca i 62 kompanije i institucije.

Sa druge strane, Rusija je uvela sankcije predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, sekretaru za odbranu Lojdu Ostinu i drugim američkim zvaničnicima, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe, Rusija je zvanično napustila Savet Evrope, dok Ministarstvo spoljnih poslova obećava da takav potez neće uticati na prava i slobode ruskih građana.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je u utorak da je Kijevu već stavljeno do znanja da “politika otvorenih vrata” NATO saveza ne važi za Ukrajinu.

Zelenski tvrdi da je blizu stotinu dece poginulo tokom rata koji je usledio nakon ruske invazije na Ukrajinu.

3 COMMENTS

  1. Sve je to dokaz da je Biblija u potpunosti prorekla ovo vreme. U Otkrivenju jasno piše da će se svetski vladari, nadahnuti od demona spremati za opšti rat. Naivno će misliti da su ugroženi jedni od drugih, ali to je uvod u njihovo uništenje u Armagedonu, Božjem ratu.

  2. ovo je put u III svetski rat. ti ljudi misle da mogu da pobede u njemu. kakva sumanuta narcisoidnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here