EPA-EFE/MARCIN OBARA

Američki sentaor Kris Marfi izjavio je danas da premijer prištinskih institucija Albin Kurti treba “odmah da prekine provokaciju”, kada je reč o neredima na severu KiM.

“Samo što sam telefonom razgovarao sa savetnikom u Stejt Departmentu, Derekom Šoleom o ovom zabrinjavajućem razvoju događaja. Na sastanku u ponedeljak u Prištini sa premijerom Kurtijem, on nije pomenuo plan za pristup opštinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, potpuno sam zatečen i on treba odmah da prekine ovu provokaciju”, napisao je Marfi na svom nalogu na Tviteru, prenosi Tanjug.

On je dodao da su opštine sa severa “deo Kosova i pod jurisdikcijom Prištine”, ali da se radi o, imajući u obzir napetu situaciju, “namerno” provokativnom i nepotrebnom koraku.

“Da, ove opštine su deo Kosova i pod jurisdikcijom Prištine. Ovi službenici imaju tehničko zakonsko pravo pristupa ovim zgradama. Ali upravo u ovom trenutku, sa tako napetom situacijom na severu, to je namerno provokativan i nepotreban korak”, poručio je Marfi.

On je zajedno sa američkim senatorom Gerijem Pitersom u sredu i četvrtak boravio u Srbiji, a prethodno su dvojica senatora posetila Prištinu.

2 COMMENTS

  1. Ovi seratori jedno pricaju a drugo rade ista ekipa sa soldrzem prave jade na kosovu nece biti ko 1999 dug ce se vratiti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here