Foto: MN Press
OK Vojvodina

Odbojkaši Vojvodine ostvarili su prvu pobedu u ovogodišnjoj Ligi šampiona, i to, u “Sibur areni” u Sankt Peterburgu, protiv Zenita koji su pobedili sa 3:0 (25:15, 25:21 i 25:21) u meču 4. kola D grupe.

Ova pobeda još više dobija na značaju kada se uzme u obzir da je tim Slobodana Boškana došao u Rusiju sa samo 9 igrača. Boškan nije mogao da računa na Andriju Vlimanovića, Kamila Baraneka, Stefana Negića i Radoslava Parapunova, dok za Zenit nisu igrali Jegor Kljuka i Viktor Poletajev, dok je Tine Urnaut igrao na poziciji libera, a Ženja Grebenjikov na poziciji primača.

Najefikasniji u timu Lala bio je Zečević sa 16 poena, Mehić je imao 12, a Nemanja Čubrilo je završio sa devet poena. Očekivano, Voronkov je sa 18 poena bio najefikasniji u Zenitu.

Novosađani će u 5. kolu D grupe Lige šampiona 2022. dočekati nemački Berlin Risajkling Volej u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu. Meč je zakazan za 9. februar od 18.00 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Preostale dve utakmice u D grupi, Vojvodina NS seme će odigrati u Lisabonu protiv Benfike.

Dogovoreno je da će se meč 3. kola odigrati u četvrtak, 17. februara, a utakmica 6. kola u sredu, 16. februara u dvorani Benfika u Lisabonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here