pixabay.com

Masten Vandžala, koji je priznao da je ubio najmanje 14 dečaka u Keniji, pobegao je iz zatvora. Policija je pokrenula veliku akciju potrage za serijskim ubicom, a zbog njegovog bekstva uhapšena su trojica policajca.

Ovaj serijski ubica, koji je priznao ubistva dece, trebalo je da se danas pojavi pred sudom, ali je nestao iz pritvorske ćelije u Najrobiju, prenose lokalni mediji.

On je priveden tokom istrage serije ubistava dece u Najrobiju i na istoku i zapadu Kenije, koji su šokirali tu zemlju. Priznao je da je, predstavljajući se kao fudbalski trener, mamio dečake, a potom ih drogirao i ubijao, u nekim slučajevima čak pijući njihovu krv, tvrde kenijski mediji.

Trojica policajaca koji su bili na dužnosti u policijskoj stanici Džogo roud, gde se Vandžala nalazio u pritvoru, uhapšena su. Među njima je i pomoćnik komandira te stanice.

Vandžala je uhapšen u julu, kada je pokušao da iznudi novac od roditelja jednog od nestalih dečaka. Tada je priznao da je tokom četiri godine kidnapovao i ubio 12 od 14 dece koja mu se stavljaju na teret. Do sada je nađeno pet tela dečaka.

Okolnosti njegovog bekstva iz zatvora još su nejasne, a neki lokalni mediji navode kako je nestao tokom večere, kada je poslednji put viđen. Tada je došlo do nestanka struje, a Vandžale nije bilo na jutarnjem prebrojavanju pritvorenika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here