Tanjug
Danijel Server

Američki profesor na Univerzitetu “Džon Hopkins” Danijel Server rekao je da više od stava američke vlade, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil predstavlja stav zvaničnog Beograda.

– Hil je možda u pravu kada citira neke Evropljane, ali Hovenijer je u principu u pravu. Hil je dosledno odobravao stav Beograda. Hovenijer je mnogo bliži onome što mislim da stav SAD jeste i treba da bude. Ali bilo bi bolje da neko u Stejt departmentu razjasni ovo pitanje – rekao je Server.

Hil je ove nedelje rekao da Srbija neće imati priznanje Kosova kao uslov za pridruživanje Evropskoj uniji, već samo normalizaciju odnosa.

U međuvremenu, američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da bi dijalog Kosova i Srbije trebalo da se završi međusobnim priznavanjem.

Server je ocenio da bi bilo nerazumno da Srbija uđe u EU bez priznavanja nezavisnosti Kosova.

– Bilo bi veoma glupo da EU od Srbije napravi državu članicu bez punog i konačnog rešenja za sva pitanja u vezi sa Kosovom. Ovo bi trebalo da uključuje zvanično diplomatsko priznanje. U praksi, svaka od 27 država članica EU može da blokira prijem Srbije bez priznavanja Kosova. Očekujem da će više od jedne, a možda i mnoge države biti spremne da to urade – rekao je on.

14 COMMENTS

 1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

 2. Opet albanski lobista filozofira. Što bi mi priznavali deo Srbije, po Rezoluciji 1244, dok sponzori šiptara brane svoje nedonošče.

 3. Значи – било би разумно да Србија НЕ уђе у ЕУ! ПУТУЈ ЕВРОПО… ЖИВЕЛА СРБИЈА! ПС била нам је довољна једна гробница србског народа!

  • Pa sta treba Srbija jos da uradi da vi priznate da je Srbija priznala Kosovo,ali i pored svega vama odgovara da lazete da Srbija nije priznala Kosovo.

 4. Bilo bi normalno kad bi Amisi vratili svoju zemlju Indijancima i od Meksika i Floridu.
  I onda da plate svima Ratnu ostetu koju su pocinili u zivotu .

 5. Server očigledno ne zna da će istorija pisti o NATO okupaciji Kosova i Metohije kao o anekciji Čehoslovačke od strane Hitlera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here