Šešelj bi mogao da poljulja političku scenu Srbije

0

Hag je puštanjem Šešelja priznao poraz: Sanda Rašković-Ivić

"Ne znam da li se Šešelj vraća samo kao jako bolestan čovek da se leči i da provede svoje dane sa porodicom ili se vraća kao osvetnik i kao grof Monte Kristo, što bi jako moglo da zabrine i poljulja političku scenu Srbije", rekla je Rašković-Ivić novinarima povodom osme godine od usvajanja Ustava Republike Srbije.

 

Ona je ocenila da se Haški tribunal "obrukao i puštanjem Šešelja priznao poraz, jer je na pravdi Boga držao bolesnog čoveka 12 godina u pritvoru".

 

Rašković-Ivić je pozvala premijera Srbije Aleksandra Vučića i Vladu da otkažu posetu albanskog premijera Edija Rame Beogradu jer je "besmislena, opasna i ponižavajuća" po srpski narod i Srbiju, a i može prerasti u bezbjednosni rizik.

 

Ona je, povodom osam godina od usvajanja Ustava Srbije, rekla da je čuvanje Ustava veoma važno jer se time Srbija čuva od raspada i sprečava nastanak nove kvazi-države Kosova i da "ne nikne još neka autonomija, poput sandžačke", a sprečava se i federalizacija države.

 

Rašković-Ivić je istakla da će promena Ustava i priključivanje Evropskoj uniji građanima Srbije doneti "samo dalje poniženje i dalje porobljavanje".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here