Šešeljeva žalba odbačena zbog viška reči

0


 

 

 

Sudije su odlučile da delimično usvoje zahtev tužioca koji se svodi na brojanje reči i Šešelju se nalaže da ponovo podnese najavu žalbe u roku od sedam dana "u količini od 3.000 reči", rekao je Krasić.

 

Šešelju se nalaže da u roku od 15 dana podnese i žalbu od 9.000 reči našta bi tužilac odgovorio, pa bi tek onda na to i Šešelj mogao da podnese repliku, kazao je Krasić.

Ističući da su u žalbenom veću sudije Fausto Pokar i Teodor Meron čije izuzeće tražio lider SRS, Krasić je rekao da "kad god Šešelj suprotnu stranu pritera uz zid na scenu stupa uputstvo o ograničenju broja reči".

Krasić je istakao da Šešelj još nije dobio odluku žalbenog veća na srpskom jeziku koja je objavljena 16. decembra na engleskom jeziku na internetu i da će se o njoj izjasniti pošto je primi.

Krasić je podsetio da je nastavak suđenja Šešelju zakazan za 12. i 13. januar iduće godine.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993.

Šešelj je 21. januara dodatno optužen za nepoštovanje tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Zbog toga je Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora na šta se žalio 5. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here