Šest dana radosti u Parizu

0
Sveštenstvo prošle godine oko slavskog kolača
 

Tako će uvod u proslavu i svečana akademija biti održani 22. januara s početkom u 19.30 sati u Kulturnom centru Srbije. Sutradan, 23. januara u 19 sati, Svetosavska akademija okupiće u svečanoj sali pri Hramu Sv. Save sve naše školske centre koji deluju u okviru dopunske škole na srpskom jeziku. Za 24. januar, s početkom u 20 sati, zakazan je Svetosavski bal i ploviće se Senom, dok će elegantne dame u pratnji kavaljera plesati u taktu tanga i valcera, ali sasvim sigurno, najviše "moravca".

Tačno u podne 25. januara, posle liturgije u svečanoj sali pri Crkvi Sv. Save, planirana je promocija knjiga i izložba slika, da bi se 27. januara u 12 sati, takođe u Crkvi Sv. Save, održala centralna proslava crkvene slave.

A s kim će se družiti naši slavljenici? Dečica će recitovati i pevati, zdravice će govoriti glumci iz Beograda, francuske zabavne pesme okupljenima će pevati šansonjera Lora Prešak, veliki prijatelj Srba, orkestar prof. Petra Gojkovića pratiće sve što spaja pesmu i igru, a šlag na tortu biće beogradska grupa Legende koja je vešta da iz svakog oka izmami bar malu suzicu.

Organizatori kažu da će ovogodišnja manifestacija biti raznovrsna i zanimljiva, pa naši Parižani pozivaju da im se pridruže zemljaci iz susednih gradova i država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here