T. Ostojić
Svečana večera povodom 60 godina psotojanja

Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica, Fudbalski klub Melburn Srbija proslavio je 28. septembra značajan jubilej – 60 godina postojanja ovog sportskog kolektiva.

Episkop Siluan je pozdravio zvanice

Osnovan 1963. godine, od strane srpskih iseljenika koji su se okupljali u crkvama, FK Melburn Srbija je najstariji srpski klub u glavnom gradu Viktorije i predstavlja sinonim okupljanja srpskog naroda u dalekoj Australiji. Srbija time već decenijama nastavlja da neguje kulturu i tradiciju, i čuva zajedništvo našeg naroda daleko od otadžbine.

FK Melburn Srbija može da se pohvali izuzetnim rezultatima, ali i činjenicom da su članovi ovog sportskog kolektiva otvorili vrata mnogobrojnim sunarodnicima koji su napustili svoju otadžbinu i sticajem životnih okolnosti svoj dom našli na Petom kontinentu.

Predsednik kluba iz 80-ih Milan Kovačević i aktuelni predsednik Dragan Jović

Dobrodošlicu svim gostima poželeo je predsednik FK Melburn Srbija Dragan Jović i uputio zahvalnost svim saradnicima na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji.

Prisutne je pozdravio i episkop Siluan, koji je u svom obraćanju čestitao sportistima i upravi kluba na velikom jubileju, i poželeo mnogo uspeha u budućem radu.

Rade Vujić i Đorđe Krstić

Tokom večeri brojne poznate ličnosti su poslale video poruke podrške ovom srpskom sportskom kolektivu, a među njima su bili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, muzički umetnici Danica Crnogorčević i Željko Samardžić, dramski pisac Siniša Kovačević, glumica Ljiljana Blagojević i fudbaler Miloš Ninković.

– Raduje me vaša istrajnost da se očuvate, da zajedno delujete, raduje me svaki uspeh koji ste ostvarili, i želim da vam sve najbolje u budućnosti dešava. U Republici Srpskoj imate svoje ognjište, imate ljude koji vas vole i cene. Kad god ste u ovom regionu, na ovim prostorima, posetite Republiku Srpsku i Banja Luku, spreman sam i lično da primim sve vas – rekao je Milorad Dodik u svojoj video poruci.

Uprava FK Srbija 60-tih

Predsednik Republike Srpske je izrazio i želju da jednog dana dođe u Melburn i poseti FK Srbija.

– Naravno, da mi je to želja, ali u ovom turbulentnom vremenu, obaveze su takve da to trenutno nije moguće. Cenim činjenicu da 60 godina postojite kao udruženje, što govori o visokoj svesti osnivača, a i vas koji ste sve ovo vreme održali klub i nešto što predstavlja identitet našeg naroda – istakao je Dodik.

Tim FK Srbija u prvim godinama postojanja

Na kraju proslave ovog jubileja održana je aukcija umetničkih slika, a najmlađim igračima Melburn Srbija uručeni su pehari.

Uživalo se u narodnoj igri i pesmi

Jubilej FK Melburn Srbija i svečana večera su bili još jedna prilika da se srpski narod u Australiji okupi i uživa u tradicionalnim igrama i pesmama.

Fudbaleri Srbije su ove godine postali šampioni Prve državne lige Viktorije

Promocija za jubilej

U godini jubileja fudbaleri Melburn Srbije ostrvarili su i veliki takmičarski uspeh. U nedavno završenoj sezoni osvojili su titulu šampiona u Prvoj državnoj ligi Viktorije, sa samo jednim porazom u 22 kola i sa pet bodova više od drugoplasiranog Malverna. Srbija je tako izborila plasman u premijerligaški rang i dogodine će biti jedini srpski klub u Trećoj Premijer ligi Viktorije.

Bili su fudbaleri Srbije blizu trofeja i na Karađorđevom kupu prošlog vikenda, ali su u finalu ostali bez daha i izgubili od Springvejl Belih orlova sa 3:0.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here