Šest godina za smrt inženjera

0

U nesreći je poginuo Ben Radzin (26), talentovani biomedicinski inženjer, a njegova 18-godišnja devojka Olivija Stenet je zbog zadobijenih povreda u bolnici provela tri meseca.

 

Familije stradalih imaju mnogo razloga da se pitaju da li je tragedija mogla da se spreči, navodi posle presude "Sidnej morning herald".

 

Noćne more

Radzinova majka Sju izdala je saopštenje u kojem se između ostalog kaže: "Bol i tuga mog muža i moje kćerke koji pate, neprekidno me podsećaju na moj gubitak. Ova smrt je bila besmislena i mogla se izbeći". Ona dodaje da oseća bolove pri svakom koraku i da više ne može da trči. Ima noćne more sa slikama nesreće.

Jojkiću je, naime, kao vozaču sa "P" tablicom, dozvola ukidana pet puta, što zbog prekoračenja brzine, a što zbog vožnje u pijanom stanju. Uprkos tome što nije imao dozvolu, vozio je i dalje, i u periodu od osam godina osuđen za 16 saobraćajnih prekršaja!

Pred sudom se pojavljivao često, ne samo zbog vožnje, već i drugih prestupa počinjenih dok je bio pod uticajem zabranjenih droga ili alkohola.

Do dana kada je usmrtio Radzina, ukupne novčane kazne koje su mu sudovi izrekli iznosile su 1.500 dolara. Na sudu, Jojkić se izjasnio krivim. Po rečima sudije Džona Nikolsona, osuđeni pati od postraumatskog sindroma zbog batina koje je dobijao od majke.

Jojkić je osuđen za ubistvo iz nehata, nanošenje povreda, vožnju u pijanom stanju i bez dozvole. Kažnjen je i sa 450 dolara za vožnju pod uticajem droga i neregistrovanog vozila. Na sudu je rečeno da je do nesreće došlo kada je vozač dva puta naglo ubrzao u ulici Linden u Saterlendu, 20. decembra 2008, posle čega se vozilo otelo kontroli, i preseklo put Radzinovom automobilu koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Policija je procenila da je Jojkić u zoni od 60 kilometara vozio najmanje 121 na sat.
Jojkić će imati pravo da traži puštanje na slobodu u martu 2015. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here