EPA/Andrej Čukić

Tačno je šest meseci od tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu gde je učenik te škole ubio devetoro đaka i čuvara škole i ranio šest osoba.

Sećanje na stradale počelo je dan ranije, u četvrtak je u Domu omladine održan Dan sećanja koji su organizovali roditelji i članovi porodica stradale dece. Kako je javila reporterka N1, danas su još u 8.40 sati počeli da dolaze roditelji stradale dece ispred škole, palili su sveće i ostavljali poneki cvet.

Kako je rečeno, niko nije došao organizovano, već su, kako su kazali, osećali potrebu da dođu.

Nešto posle 11 sati iz dvorišta škole pušteni su simbolično baloni, a u 13.30 će biti posađeno drveće u parku na Tašmajdanu za 10 poginulih.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu podiglo je početkom oktobra optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K, roditelja maloletnog K. K. (14) koji je 3. maja počinio masovno ubistvo u beogradskoj OŠ „Vladislav Ribnikar“, ali i predsednika i instruktora streljačkog kluba u kom su trenirali pucanje.

Za Vladimira Kecmanovića zatražili su 12 godina zatvora, za majku, čiji je neosporni DNK pronađen na metku, Miiljanu K. dve godine i šest meseci, a za predsednika streljačkog kluba i instruktora po tri godine zatvora.

Uporedo sa ovim, vodi se i parnični postupak po privatnoj tužbi 27 porodica. Suđenje u ovom slučaju zakazano je za kraj decembra, a obuhvata i dečaka i njegove roditelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here