Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako neposredno nakon seksualnog odnosa volite da razgovarate sa svojim partnerom, moramo vas upozoriti da ste na poprilično osetljivom terenu.

Naime, terapeut za seks Eliza Bokin ističe kako su svi ljudi pre, za vreme i posle seksa u najranjivijem mogućem stanju i da određene teme mogu nepovoljno uticati na emocije, raspoloženje, ali i iskrenost odgovora. Zato sledeći put izbegavajte ovih šest tema nakon seksa.

Nemojte kritikovati partnerovo seksualno umeće

Čak i ako niste bile najzadovoljnije na svetu, nemojte početi da ga kritikujete odmah nakon samog čina. To vreme radije iskoristite za razmenjivanje nežnosti, a o mogućim poboljšanjima po pitanju seksa razgovarajte kasnije.

Nemojte komentarisati telo partnera

Upozorite li partnera neposredno nakon seksa da bi trebao da se vrati u teretanu, verovatno ćete ga toliko postideti da će početi da odbija intimne odnose s vama. Ako ga zaista volite, nakon seksa radije razgovarajte o tome šta vam se na njemu najviše sviđa.

Izbegavajte razgovor o nekim nerešenim problemima

Svi nakon seksa žele ostati u ‘zen’ fazi što je duže moguće. Zato nemojte razbijati idilu razgovorom o svekrvi ili neplaćenim kaznama za parkiranje.

Ne spominjite bivše partnere

Upoređivanje ili sećanje na bivše partnere uvek je loša ideja, a nakon seksa pogotovo. Pokušajte tu temu izbegavati uvek.

Ne pitajte ga gde je naučio određenu veštinu

Osim što ne treba da spominjete svoje bivše, nemojte ga podsećati ni na njegove. Ako vam se sviđa to što radi, jednostavno ga pohvalite bez znatiželje za pozadinskom pričom.

Zaboravite na ozbiljna pitanja o budućnosti vaše veze

Posebno ako je reč o nečemu što je poprilično sveže i što s druge strane možda još uvek nije nešto ozbiljno. Ako zaista želite da znate njegove namere, pitajte ga to za vreme večere, kafe ili šetnje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime