Tanjug
Ilustracija

Nezapamćena tragedija koja se odigrala prošlog četvrtka u Osnovnoj školi “Hilkrest” u Devonportu na Tasmaniji, odnela je i šesti život. Od posledica povreda zadobijenih prilikom pada sa visine od deset metara, preminuo je i 11-godišnji učenik Čejs Harison.

U bolnici je sa kritičnim povredama još dvoje dece, dok je jedan povređeni đak otpušten na kućno lečenje.

Do nesreće je došlo u četvrtak ujutro, kada je na proslavi završetka školske godine udar vetra podigao sa tla naduvani zamak za skakanje na kojem se igrala grupa učenika petog i šestog razreda. Tom prilikom su živote izgubili Adison Stjuart (11), Zejn Melor (12), Džej Šihen (12), Dželajla Džejn-Meri Džons (12) i Piter Dod (12).

Jedini povređeni dečak Beu, koji je pušten iz bolnice u nedelju je posetio mesto tragedije i odao poštu poginulim drugarima. Lekari se i dalje bore za živote dvoje teško povređenih u Kraljevskoj bolnici u Hobartu.

Svakodnevno pred školu “Hilkrest” dolazi na stotine ljudi koji ostavljaju bukete cveća i plišane igračke pored ograde. Celokupna zajednica, ne samo Devonporta, već i cele Tasmanije je duboko potrešena, a pomoć stiže iz svih ostalih država i teritorija iz cele Australije.

Najviše podrške biće usmereno na savetovanja sa psiholozima i socijalnim radnicima, koja će biti organizovana za decu, roditelje i nastavnike koji su ili pogođeni ili su lično svedočili ovoj užasnoj tragediji.

Policijska istraga je u toku, a za sada nema informacija o uzrocima koji su doveli do nesreće, odnosno o tome da li su bile preduzete sve neophodne mere da kobni zamak za skakanje bude ispravno postavljen i obezbeđen

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here