Printscreen Grand TV
Goca Bozinovska

Goca Božinovska uvek je ponosno isticala da je rodom iz okoline Kraljeva i više puta je pričala o svom odrastanju, kao i o teškim muzičkim počecima kad je pevala na lokalnim proslavama i vašarima.

Naime, pevačica i danas često i rado odlazi u Bapsko Polje da obiđe najbližu rodbinu. Na ulazu u mesto Mrsać, ekipa beogradskih medija srela je Gocinu prijateljicu Lolu, koja je pomogla da što kraćim putem stignemo do pevačicine porodične kuće.

– Malo je teže za vas koji niste iz ovog kraja da pronađete jer je kuća izolovana i mora da se pređe pruga, pa kroz šumu. Nije jednostavno – rekla je Lola, koju smo sreli usput.

– Goca je dobar lik. Dvadeset godina se poznajemo. Uvek smo se lepo slagale. Ona se ujutru probudi, odmah dođe do mene, i u pidžami čak. Stavimo kafu, pričamo, ovde je mir i tišina. Ona radi svadbe i veselja i ovde u selu ima mir. Nikada nije zaboravila svoje rodno mesto. Dolazila je i s pokojnim Šijanom. Kakav je to dasa bio. Sve meštane je cenio i poštovao. Sad je u kući Gocina sestra Jelica. Moram da je pozovem da se najavim da ćemo doći – rekla je Lola, a tako je i bilo.

Odmah pored Mrsaća se nalazi selo Bapsko Polje, gde je odrasla Božinovska, a tu je bila i njena sestra koja je bila veoma ljubazna.

– Evo, tu smo mi odrasli. Mir i lepota. Goca je kao sestra mnogo dobra. Doduše, ja najviše podupirem, ali nema veze. Ona voli da dođe kad sve procveta. Zapravo, svi dođu kad sve završim: čišćenje, krečenje, sređivanje, evo, i sad sam u haosu. Svakome je lepo gde se rodi, pa kako je, tako je. Goca je završila u Kraljevu školu za mesarskog tehničara, ali pevanje je njena ljubav – priča Jelica koja otkriva kako je Goca započela karijeru.

Otkrila je kako je Goca počela karijeru.

– Bila je mirna i povučena, ja sam bila ko muškarača. Bežala je iz škole da bi pevala. Tata je hteo jednom prilikom da je omlati. Ona ponese knjige i ode u Vrnjačku Banju da peva. Pri kraju škole ode ona da peva na vašaru i dođu neki ljudi da je traže da peva, a otac ih sve otera iz dvorišta. Ja sam je terala da peva, pa je zahvaljujući meni i počela karijeru. Videla sam da je talenat, svaki vikend smo lagale oca da idemo kod drugarice, a ona ode da peva da uzmemo neki dinar – seća se starija sestra Božinovske.

Ona je istakla i koji zet joj je miliji, Zoran Šijan ili Rade Vučković:

– Ne mogu da ih odvojim. Svaki je na svoj način. Zoran je obožavao da dođe i celo selo ga je voleo. Cepao je drva, to su mu vežbe bile. Eto, razlika u godinama između Radeta i Goce je verovatno učinila svoje. Ali sećam se kad je bila četvrta godina i otišla za Beograd. Išla sam da je jurim, ali nije bilo sile koliko se zaljubila u Vučkovića i brzo je ostala trudna i rodila Jelenu – završava Jelica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here