Prvi put u poslednjih 17 godina španski velikan smenio trenera usred sezone.

Ernesto Valverde (55), koji je Barselonu vodio i u prethodne dve sezone (dupla kruna 2018, titula prvaka i 2019), platio je danak nezadovoljavajućim rezultatima, a kap koja je prelila čašu bio je poraz u polufinalu španskog Superkupa protiv madridskog Atletika (3:2). Na njegovo mesto postavljen je Kike Setjen (61), koji je u dve prošle sezone bio trener Betisa. Ugovor mu je do juna 2022.

Prvi put posle januara 2003. katalonski velikan je promenio stretega usred takmičarske godine. Onda je Holanđanina Luja van Gala nasledio Radomir Antić.

Barselona je i dalje u trci na sva tri fronta. S Realom posle 19 kola deli prvo mesto u prvenstvu (po 40 bodova). U osmini finala Lige šampiona sastaće se s Napolijem. Očekuje je start od šesnaestine finala nacionalnog kupa. Gost je trećeligaša Ibice.

– Zahvalan sam ovoj instituciji, njenom predsedniku i najbližim saradnicima na prilici koju su mi pružili da budem ovde. Ni u svojim najboljim snovima nisam mogao da zamislim da budem ovde. Vrlo sam emotivna osoba i danas mi je veoma emotivan dan. Pokušaću da prenesem na igrače entuzijazam koji imam. Juče sam šetao sa kravama u svom selu, a danas u Barseloni treniram najbolje igrače na svetu. Sa Valverdeom sam uvek imao dobar odnos, korektna je osoba, cenim posao koji je obavljao, njegove principe. Možda je poraz u Superkupu imao posledice, ali posao koji je Valverde radio i kakav tim ostavlja je za zahvalnost. Razgovarao sam sa igračima, imali smo prvi kontakt i predispozicije su izvanredne. Siguran sam da ćemo se brzo prilagoditi, jer mnoge stvari koje ćemo tražiti od njih oni već poznaju – prve su Setjenove reči kao Barseloninog trenera.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here