Pixabay.com

Severna Koreja je preko granice sa Južnom Korejom tokom noći poslala oko 310 balona sa smećem, saopštila je danas južnokorejska vojska.

Prema Generalštabu vojske Južne Koreje (JCS), najnovija serija balona poslata u nedelju uveče sadržala je otpadni papir i plastiku i nisu pronađene toksične supstance, prenosi Jonhap.

Vojska procenjuje da je Severna Koreja tokom vikenda lansirala više od 1.600 balona sa smećem u Južnu Koreju.

Novo lansiranje balona dogodilo nekoliko sati nakon što je Južna Koreja nastavila propagandno emitovanje preko zvučnika u pograničnom području.

Južna Koreja je poslednji put sprovodila propagandnu kampanju protiv vlasti u Pjongjangu u blizini jako utvrđene granice u januaru 2016. godine, što je bila odmazda za četvrtu nuklearnu probu Severne Koreje.

Kim Jo Džong, sestra lidera Severne Koreje Kima Džong Una upozorila je u nedelju da će se Južna Koreja suočiti sa „novom kontraakcijom“ ako nastavi da šalje letke protiv Pjongjanga i pušta poruke na granici preko zvučnika.

Severna Koreja je prošle nedelje poslala skoro 1.000 balona sa smećem u Južnu Koreju zbog, kako je saopšteno, kampanje južnokorejskih aktivista koji šalju balone sa propagandnim materijalom u kojem se kritikuju severnokorejske vlasti.

Južnokorejski predsednički Savet za nacionalnu bezbednost (NSC) odlučio je potom da suspenduje vojni sporazum sa Pjongjangom iz 2018. godine dok se ne obnovi međusobno poverenje, kao odgovor na masovno slanje balona sa smećem iz Severne Koreje.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here