EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas da “crveno-beli” moraju da budu koncentrisani i da igraju dobru odbranu na meču protiv Žalgirisa.

Košarkaši Crvene zvezde će sutra od 20 časova u “Štark areni” dočekati Žalgiris u 26. kolu Evrolige.

– Žalgiris se nalazi u sjajnom momentumu, pošto su pobedili tri od poslednje četiri utakmice. Zato je za nas važno da budemo koncentrisani, da primarno igramo dobru odbranu. U napadu je potrebno da dobro čitamo situacije i igramo pametno. Oni se prilično razlikuju u odnosu na prvi deo sezone – rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

Ekipu Žalgirisa predvodi italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri.

– Uvek kada se menja trener, igrači pozitivno reaguju, dok energija bude na visokom nivou. Odbrambeno su više nego solidni, dok se u napadu trude da igraju jednostavno – dodao je trener Crvene zvezde.

Sferopulos je istakao da Zvezda mora da popravi odbranu.

– Ako dozvolimo Žalgirisu da igra u njihovom ritmu, bićemo u problemu. Naša igra mora da polazi od odbrane, ona je primarna. To je broj jedan što se tiče promena u odnosu na utakmicu protiv Budućnosti – istakao je trener Crvene zvezde.

Sferopulos je naveo da novi igrač Crvene zvezde Trej Tompkins još nije spreman za mečeve.

– On se nalazi u procesu rehabilitacije. Potrebno je još nekoliko dana, ne znamo tačno koliko, kako bi bio spreman. Posle toga će biti deo tima. Tompkins ima sjajno evroligaško iskustvo. Bio je deo Reala i zna kako se osvajaju titule. On je igrač koji se uklapa u naš mentalitet i sigurno će nam dati ono što nam trenutno nedostaje – rekao je Sferopulos.

Trener Crvene zvezde je naveo da je šampion Srbije pre nekoliko meseci želeo da angažuje Kema Birča, koji je na kraju završio u Đironi.

– Kada smo hteli da ga angažujemo, on nije bio spreman da dođe kod nas, imao je problem sa kolenom, to je ono što nam je rekao. On nije bio spreman pre dva meseca – dodao je Sferopulos.

On je rekao da se Nikola Topić još nije oporavio od povrede.

– Topić se nalazi u procesu rehabilitacije, još je mlad i ne žurimo sa njim – zaključio je Sferopulos.

Crvena zvezda i Žalgiris su u dosadašnjem delu sezone zabeležili po 10 pobeda i 15 poraza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here