“Kina podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i odbrani bezbednosti i stabilnosti društva”, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Pekingu.

– Peking podržava ruski narod u izboru razvojnog puta, koji odgovara nacionalnoj realnosti zemlje, a takođe podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i zaštiti socijalne bezbednosti i stabilnosti – prenosi Sijevu izjavu Centralna televizija Kine.

Pored toga, Si je istakao da kineske vlasti pridaju veliki značaj razvoju kinesko-ruskih odnosa i spremne su na blisku uzajamnu saradnju.

– Spremni smo da blisko sarađujemo sa Rusijom na bilateralnoj osnovi, kao i da jačamo stratešku saradnju u okviru multilateralnih organizacija, kao što su BRIKS i Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS) – kazao je Si.

On je takođe ocenio da je Kina spremna da zajedno sa Rusijom pokaže veću odgovornost i ujedini zemlje Globalnog juga, oslanjajući se na duh jednakosti, otvorenosti, transparentnosti i inkluzivnosti, kao i da doprinese promeni sistema globalnog upravljanja.

1 COMMENT

  1. Све велике силе би требале да осуде сваку врсту терориста где год били и против кога да су усмерени…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here