pixabay.com

Ambasador Kine u Austriji Li Šiaosi izrazio je uverenje da je njegova zemlja u stanju da ostvari dupli uspeh, pobedu u borbi protiv koronavirusa i na planu ekonomskog razvoja.

On je austrijskom dnevniku “Klajne cajtung“ izjavio da je broj inficiranih u Kini značajno smanjen i da su nove infekcije trenutno samo slučajevi koji su “uvezeni”.

On smatra da su posledice po privredu privremene, kaže da su eksterno izazvane i smatra da ih je moguće staviti pod korntolu.

Prema prognozama, preneo je, privreda Kine u drugom kvartalu će se značajno oporaviti i u drugoj polivini godine robustno će rasti.

Odbacio je tvrdnje da je Kina na početku krize suzbijala sve informacije, jer, kako je naveo, u doba visoko-tehnološke razvijenosti njih je nemoguće suzbiti.

– Informacije u Kini se ne kreću manje dinamično nego u Evropi”, poručio je ambasador dodajući da je kineska vlada od početka preduzela mere i delila sve informacije sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i drugim državama.

Takođe je odbacio glasine o tome da je u Vuhanu koronavirus razvijan u jednoj laboratoriji za biološko naoružanje.

– To je jedna od mnogih teorija zavera sa ciljem difamacije Kine. Divim se mašti nekih ljudi. Pandemija je opasna, ali i infodemija isto tako – podvukao je on.

Kineski diplomata pohvalio je austrijsku strategiju u borbi protiv koronavirusa, ističući da je vlada preduzela odlične mere.

Istovremeno kaže da će trebati još nekoliko dana da se vidi kako one deluju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here