EPA/MICHAEL GRUBER
Andreas Šider

Otvaranje novog poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije je pozitivan znak koji pokazuje da EU poštuje datu reč, ocenjuje šef delegacije Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Andreas Šider.

Šider je, u saopštenju, istakao da Srbija napreduje i da bi bilo poželjno da tako napreduju i poneke druge zemlje.

Naglasio je, povodom nedavne odluke o neotvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, da je Zapadnom Balkanu potrebna evropska perspektiva budućnosti.

– Na duži rok EU sebi ne može priuštiti da kandidatima iz godine u godinu pred nosom drži samo šargarepu i da tu šargarepu povlači i pored ispunjenih kriterijuma. I to sve samo jer se jedna zemlja u Savetu EU, Francuska, suprostavlja – kritkovao je on.

Ocenio je da će, ako EU nastavi dalje da bi svoju verodostojnost, vakum u regionu ispuniti Rusija, Kina i Turska, koje imaju veliki interes za Zapadnim Balkanom.

2 COMMENTS

  1. Ajde da Kurz nešto izjavi ali političar iz opozicije… ova vest nema težinu, nula od vrednosti, samo malo Reklame za SPÖ.

  2. Toliko je providan, bilo bi bolje da je cutao. Dobronaklonici ne zele uspesan put u pakao. Ali, sta ce kad ne mogu silom, moraju pokusati obmanom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here