twitter.com

Orlovi iz Sidneja odigrali su najbolje kada je bilo najpotrebnije. Najpre su sredinom prošle sedmice u zaostaloj utakmici 13. kola trijumfovali protiv slabašnih Roversa sa 4:1, da bi u nedelju deklasirali ekipu Ferfild PATS-a sa 4:0 i izbili na treće mesto na tabeli Premijer lige Južnih distrikta Novog Južnog Velsa.

Pre nedeljne utakmice Orlovi su imali bod zaostatka iza ferfildskih PATS-a, direktnog konkurenta za plej-of, tako da prostora za bilo kakav propust nije bilo. Srpski tim na čelu sa raspoloženim golgeterom Milenkom Divljanovićev ozbiljno je pristupio meču od prvog minuta. PATS-i se nisu ni okrenuli, a Divljanović je već načeo njihovu mrežu.

Prvi gol bio je uvertira za ostatak popodneva. Zečevićev fenomenalan pas preko celog terena Divljanović je spakovao u mrežu nemoćnih gostiju, da bi isti igrač postigao i treći gol nakon lepog prodora Daniela Lutevskog. Šlag na tortu i četvrti gol za Orlove postigao je upravo asistent trećeg gola hitronogi Lutevski.

Sa maksimalnim učinkom iz dva meča, na kolo pre kraja lige, Orlovi su praktično obezbedili mesto u plej-ofu. Ostalo je samo da u poslednjem kolu sledeće nedelje savladaju slabašne Juniorse i overiće plasman u razigravanje, što može da se desi i ranije jer PATS-i imaju zaostalu utakmicu sredinom sedmice protiv Beograda u kojoj bi samo pobedom mogli da ugroze Orlove.

Beograd broj do sedam!

FK Beograd gostovao je za vikend kod ferfildskih Bulsa i častio ih – “sedmicom”. Ali ne na lotou, već u mreži – 7:0! Rezultat jasno govori da je srpski tim ušao u meč maksimalno ozbiljno iako utakmica nije imala veliku važnost za Beograd koji je još ranije obezbedio plej-of. Sa ovom pobedom Beograd je overio drugo mesto sa kojim će imati povlasticu u razigravanju. Naime, u slučaju poraza u prvom kvalifikacionom polufinalu imaće dodatnu šansu za popravak u dodatnom razigravanju. Preostale dve utakmice, zaostali duel sa PATS-ima sredinom nedelje, te poslednje kolo protiv Horslija biće puka formalnost i šansa da Beograđani dodatno isprobaju taktike pred završnicu sezone.

Amaterska premijer liga Južnih distrikta

1. Kemps krik       15 11 3 1 +29   36

2. Beograd           14 9 2 3 +17     29

3. Orlovi               15 8 3 4 +19     27

4. Ferfild Buls       15 8 2 5 +2       26

5. Ferfild PATS      14 8 1 5 +10     25

6. Horsli Park        15 7 1 7 -4       22

7. V. Rejders         15 4 1 10 -23    13

8. Sporting R.       15 4 0 11 -28    12

9. Juniors             15 1 1 13 -22     4