nittoatpfinals.com
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale turnira u Tokiju, pošto je u dva seta pobedio Goa Soedu – 6:3, 7:5.

Srpski teniser odigrao je solidan meč, sa nešto više oscilacija nego uobičajeno, ali se zasluženo nalazi među osam najboljih.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Luke Puja ili Jošita Nišioke.

Novak je nešto sporije ušao u duel, već u prvom gemu je spasavao brejk lopte, što je bio znak da mora da podigne nivo igre. To je i učinio, i odmah u narednom gemu uspeo je da oduzme servis Japancu (3:1).

Do kraja prvog seta Đoković je kontrolisao igru, nije dopuštao protivniku da se vrati i duplim brejkom došao je do vođstva od 1-0 (6:3).

Činilo se da će najbolji teniser sveta dobru igru s kraja prvog seta preneti u drugi, međutim to se nije desilo. Igrao je promenljivo, Soeda se držao i sve smo bili bliži taj-brejku.

Ipak, Novak pravi brejk u pravom trenutku i u devetom gemu servirao je za pobedu. Tu smo još jednom dobili potvrdu nešto slabije igre Đokovića, koji je pretrpeo brejk i time vratio Soedu u igru (5:5).

To je očigledno naljutilo najboljeg tenisera sveta koji od tog trenutka nije dopustio nijedan poen Japancu i rezultatom 6:3, 7:5 dolazi do trijumfa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here