EPA
Peter Sijarto

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto sastao se danas u Mostaru sa liderom HDZ BiH Dragonom Čovićem i poručio da Hrvati u BiH uvek mogu da računaju na podršku njegove zemlje.

Uoči početka 23. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, Čović je zahvalio Mađarskoj koja je ovogodišnji partner ove manifestacije. Sijarto je rekao da zvanična Budimpešta Čovića smatra prijateljem.

– Jako je malo političara koji su toliko korektno govorili o Mađarskoj i izborima. Mi smo to primetili i cenimo takav odnos. Želim da naglasim da je interes Mađarske da u BiH imamo mir i stabilnost. Nama je jasno da je za mir i stabilnost potrebno da svoje mesto u BiH pronađu svi konstitutivni narodi. S naše strane podržavamo hrvatsku nacionalnu zajednicu u ostvarivanju svih prava koje im garantuju međunarodni sporazumi. Kada naši hrvatski prijatelji budu podstakli takva pitanja na međunarodnim forumima, uvek mogu da računaju na podršku Mađarske – rekao je šef mađarske diplomatije.

Čović je ponovo čestitao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu na četvrtom mandatu osvojenom na izborima u nedelju i poručio da očekuje da će zahvaljujući prijateljskim odnosima dveju država izgraditi snažniju infrastrukturu kada je u pitanju ekonomija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here