EPA/Dumitru Doru
Peter Sijarto

Sukob u Ukrajini mora brzo da se okonča da bi se sprečilo “nuklearno ratno ludilo”, a to je moguće samo uz uspon promirovnih snaga na evropskim parlamentarnim izborima, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova u Dušanbeu Peter Sijarto.

On je rekao da rat predstavlja sve veće izazove “zbog sve većih masakara i razaranja, rastuće isporuke oružja i zato što se neki evropski političari uvlače u ratno ludilo, do tačke u kojoj se ludilo nuklearnog rata, takođe, pojavilo u evropskom diskursu”, preneo je MTI.

– Ratno ludilo u zapadnoj Evropi dobilo je novu dimenziju i pretvorilo se u neku vrstu nuklearnog ratnog ludila. Čuli smo francuskog i poljskog predsednika kako govore o mogućnosti nuklearnog rata – istakao je Sijarto.

On je rekao da će, ukoliko se rat u Ukrajini dalje bude širio, verovatno eskalirati u treći svetski rat, a možda i u nuklearni rat “i u tom slučaju će sve i svi biti izgubljeni, što niko zdravorazumski ne može da poželi”.

Sijarto je pozvao na prekid vatre i mirovne pregovore što pre.

– Evropski parlamentarni izbori 9. juna mogli bi da budu veliki korak u tom pravcu, jer ljudi mogu da spasu Evropu i svet od ludila nuklearnog rata – rekao je on i pozvao Mađare da daju svoj glas i ne zaborave da se nuklearno ratno ludilo može okončati glasanjem za Fides.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here