EPA/Sergei Ilnitsky

Kompanija Simens saopštila je večeras da curenje motornog ulja, za koje je Gasprom rekao da je otkriveno prilikom tehničkog pregleda turbine u kompresorskoj stanici Portovaja, nije razlog za prekid rada.

“Takva curenja obično ne utiču na rad turbine i mogu da se reše na licu mesta. To je rutinska procedura u sklopu tehničkog održavanja”, naveli su iz Simensa, prenosi Rojters.

Gasprom je ranije saopštio da će gasovod Severni tok 1 biti obustavljen na neodređeno, a razlog su redovni radovi na održavanju.

“Ovakva curenja dosad nisu dovodila do gašenja gasovoda. Simens nije angažovan na održavanju gasovoda, ali je spreman svakog trenutka da uskoči. Nevezano za ovu situaciju već smo naglasili nekoliko puta da postoji dovoljan broj ostalih turbina u stanici Portovaja uz pomoć kojih Severni tok 1 može da radi”, dodala je kompanija.

4 COMMENTS

  1. Nije razlog to što Rusi štite interese Rusa u ukrijni
    Da vi šaljete oružije
    Zar ne
    Ne razumjete
    Pa onda zbog curenja ulja se zatvori gasovod , vi germani samo silu razumjete na drugi način nije moguće dokazati bilo šta
    🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    • O čemu ti? O kakvom interesima ti govoriš? Pa gospodi ako se nesvidja u Ukrajini neka se sele u bogatu Rusiju. Isti slučaj već vidjen u Hrvatskoj.
      Zapadu se ništa neće desit vjeruj mi. Možda malo osjete tvoji zemljaci kojih ima min. 3 miliuna na zapadu. Ili ih možda ima negdje u bogatoj Rusiji?
      Mislim tvojih zemljaka. Čovječe opameti se vec jednom, Srbija živi od gastarbeitera sa zapada i njihovih Eura.A ti kukaj i voli Rusiju koliko hoćeš ali oni ti nemogu pomoći, u to si se mogao ovjerit i 1999g. Ili?

      • Tvoji zemljaci su ostali zauvek pre 80 godina oko Staljingrada.Uvek ste bili na pogresnoj strani,i uvlacili ste se.Nego videces uskoro raspad te EU pa se bi u grudi onda.Onda ces biti manji od makovog zrna.Lagano.

  2. Pa ne znam, ko bi pomislio na to, pa vi ste ipak jedna demokratska, uređena zemlja i ne bi vam nešto takvo palo na pamet! Da prekršite neki ugovor, taman posla, jedinoako imate posla sa nekim autokratom ili diktatorom, kome treba jasno staviti do znanja, da ne može tako nedemokratski i agresivno da se ponaša!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here