Marko Simonović je po treći u Crvenoj zvezdi. Nekadašnji kapiten crveno-belih i reprezentativac Srbije želi da završi karijeru u klubu.

– Ljubav prema klubu i uzajamna ljubav koju imam sa navijačima, kao i odličan odnos sa Nebojšom Čovićem, bili su neki od razloga zbog kojih sam odlučio da se vratim. Nije bilo mesta za razmišljanje i srećan sam što sam opet u klubu – rekao je Simonović za „Blic“.

Sezona koja predstoji biće spefična po mnogo pitanja zbpg pandemije koronavirusa. Hale će verovatno biti bez publike, ali Simonović smatra da bez obzira na sve Zvezda ima jasne ciljeve.

– Naši navijači su poznati po Evropi po bučnom navijanju i to će nam sigurno nedostajati, međutim naši ciljevi ostaju isti. Hoćemo da uzmemo sva tri trofeja u Srbiji – primarno je biti prvi u ABA ligi, ali tu su i Kup i domaće prvenstvo. Želja je da budemo i konkurentni u Evroligi. iskreno, nije bitno na kraju da li ćemo imati osam, 10 ili 12 pobeda, bitno je samo da budemo najbolji mogući u tom trenutku. Voleo bih da na kraju sezone kada budem govorio za medije kažem da sam presrećan, jer bi to značilo da smo sve osvojili.

ABA liga će biti izuzetno neizvesna.

– Pet ekipa će konkurisati za mesto u plej-ofu. Pored Zvezde biće tu i Partizan, Budućnost, Mornar i Cedevita Olimpija. Naravno uvek postoji mogućnost da i druge ekipe priprete i da se umešaju u borbu za vrh, smatra Simonović.

On smatra da je ABA liga izuzetno teško takmičenje jer mnoge stvari igraju važnu ulogu u trenucima kada je bitno, posebno jedna:

– ABA liga je vrlo specifična jer igrači i treneri koji učestvuju u njoj izuzetno dobro poznaju košarku. Vrlo su inteligentni, ljudi tu žive košarku, paze na svaki detalj. Fizikalije ne igraju presudnu ulogu, već inteligencija. Postoje mnogi stranci koji su igrali u ABA ligi, ali se nisu najbolje snašli jer ovde košarka zahteva da je živite 24 sata, završio je košarkaš Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here