Youtube
Petar Škundrić

Vladimir Škundrić, sin Petra Škundrića, bivšeg ministra rudarstva i energetike i bliskog saradnika Ivice Dačića, uhapšen je u grupi protestanata koji su večeras pokušali da upadnu u Narodnu skupštinu.

Škundrić je uhapšen zajedno sa grupom huligana koja je lomila prozore na zgradi Skupštine. Imao je masku i bejzbol palicu kod sebe, prenosi Blic.

“Policajcima je odmah rekao da je sin Petra Škundrića, Dačićevog savetnika” rekao je izvor “Blica” i dodao da je Škundrić mlađi priveden.

Petar Škundrić je visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije i bivši savetnik Ivice Dačića, poznat po dobrim vezama sa Rusijom. Svojevremeno se pominjalo da bi mogao da bude i ambasador u Moskvi. Takođe, bio je jedan od osnivača SPS i prvi generalni sekretar te partije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom rekao da se radi o “odraslom čoveku i da Petar Škundrić ne mora da ima veze s tim”, ali je uhapšenog nazvao “tajkunskim detetom”.

Dačić: Uhapšeni Škundrić nema nikakve veze sa SPS

Potpredsednik Vlade i predsednik SPS Ivica Dačić rekao je večeras da uhapšeni Vladimir Škundrić, sin Petra Škundrića, nema nikakve veze sa SPS.

Kao što svi znaju, i ja i SPS smo među prvima najoštrije osudili divljanje huligana, nasilni upad u Skupštinu i napad na policiju, i odmah rekli da to nema nikakve veze sa epidemijom korone, već je to pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti. I zahtevali smo najoštriju reakciju nadležnih organa i hapšenje huligana. To važi za sve, bez izuzetaka. Vladimir Škundrić nema nikakve veze sa SPS i treba da snosi sve zakonske posledice – saopštio je Dačić.

6 COMMENTS

  1. Kakav otac takav i sin.Skundrici su ostavili dubok trag u Srbiji gosn .ministar je bio poznat po svojim uspesima na stetu Srbije a u svoju korist,sina koji je jos mlad mozemo dovesti u red ,5 godina rudnika koje mu je otac vodio kao ministar energetike danauci sta je rad jer RAD OSLOBADJA.

  2. Pravo kod dezurnog sudije i 5-7 godina zbog napada na sluzbeno lice ,ugrozavanja javne bezbednosti ,paljevine i nosenja hladnog oruzija najavnom mestu.Tata neka plati stetu na skupstini,da mu se jave izvodjaci radova pada se zaprepasti .Sina ce videti za recimo 6 godina .Takodje tata Pera da javno se izvine gradjanima za nanesenu stetu ,a sa sinom neka se dogovori koliko mu dodje. ps.novinari treba da idu pred kucu Perinu da da izjavu bas me interesuje dali ce i on da zove IVICU.

  3. Отпад социјалистичког олоша Тита и партије, открива своје право лице. Немогу више да раде са Србијом све што им падне на њихову заосталу памет и сад узимају у руке бејзбол палице….

  4. Sve su to neiživljeni paraziti koji ništa ne stvaraju samo znaju da ruše. Nadam se da će dobiti račun
    za svu štetu koju su načinili i očekujem da policija i sudstvo ovog
    puta pokažu da smo ozbiljna država.

  5. Ne mogu da verujem da ste toliko naivni. Nije tatin sin dosao da rusi i demonstrira protiv vlasti, vec je tu sa zadatkom da iskompromituje demonstracije protiv vlastodrzaca Vucica i Dacica. Oni lepo izazovu nered, a onda pilicije tuce ljude koji mirni demonstriraju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here