Vesti
Ekipa Sinđelića

Protekle subote na terenu “Gray Reserve” u Melburnu odigran je prijateljski duel domaćeg Vilijamstauna (nekadašnja Mladost) i Vestgejt Sinđelića.

Meč se igrao za Oreana kup, a pehar su odneli domaći fudbaleri koji su zabeležili pobedu posle boljeg izvođenja penala – 6:4 (1:1).

Utakmica starih sportskih prijatelja završena je u regularnom vremenu rezultatom 1:1 (1:0). Golove su postigli Đorđi Nićeski za Mladost i Stiven Dimčevski iz jedanaesterca za Sinđelić. Pošto nije bilo pobednika, odmah se pristupilo izvođenju šuteva sa 11 metara, a obe ekipe imale su izuzetno nadahnute golmane u penal seriji.

U pravoj drami pehar je pripao fudbalerima Mladosti ponajviše zahvaljujući sjajnom čuvaru mreže koji je odbranio čak četiri šuta sa bele tačke, dok je golman Sinđelića zaustavio dva udarca rivala.

Na kraju, rezultatom 6:4 slavili su domaći, kojima je pripao pehar i novčana nagrada od 5.000 dolara, koju su obezbedili Tim Rajak, Stiv Mar i kompanija “Oreana”.
Treba istaći da su u ovom prijateljskom susretu fudbaleri Sinđelića važili za favorite jer igraju u višem rangu. Sinđa je u Drugoj državnoj ligi Viktorije (grupa severo-zapad), dok je Vilijamstaun u Trećoj državnoj ligi (grupa severo-zapad).

Ipak, rezultat nije bio u prvom planu jer su oba trenera želela da pruže šansu svim potencijalnim prvotimcima, kako bi se nametnuli za prvi sastav tima pred skori početak sezone.
Takođe, navijači su bili u prilici da vide s kakvim potencijalom raspolažu obe ekipe i može se reći da su poneli pozitivne utiske sa meča.

Pre duela prvih timova, u predigri su se sastale rezervne postave, a pobedili su takođe dpmaći, rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol postigao je pri kraju utakmice Hari Logos.

Ekipa Mladosti

Kanel za jači vezni red

Iz Sinđelića je na dan utakmice u Vilijmamstaunu stigla i informacija o novom pojačanju za predstojeću sezonu. Srpski klub je angažovao Lijama Kanela, iskusnog veznog igrača sa internacionalnim iskustvom.
Kanel je naime proveo pet godina igrajući fudbal u nižim engleskim ligama, a u Australiji je branio boje klubova iz Premijer lige Viktorije. U Sinđelić je stigao iz člana NPL 2 Morland Zebri.

Gradilište u Vilijamstaunu

Publika na subotnjoj utakmici mogla je da vidi da se na terenu Vilijamstaun Mladosti radi punom parom. Plan o izgradnji novih klupskih prostorija i svlačionica je konačno počeo da se realizuje posle desetak godina čekanja.
Zbog pravog gradilišta pored terena, klupska kantina je tokom Oreana kupa bila improvizovana pod šatorima, ali to ni najmanje nije smedalo gledaocima i igračima da uživaju u dobroj zabavi i lepom popodnevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here