EPA-EFE
Janik Siner

Italijanski teniser Janik Siner izjavio je danas u Melburnu da je Novak Đoković posebna liga u odnosu na njega i istakao da je zadovoljan osvajanjem Australijan opena.

Siner je u nedelju po prvi put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Italijan je prethodno u polufinalu nadigrao i Đokovića, koji je deset puta trijumfovao na Australijan openu.

– Juče možda još nisam mogao da verujem, ali sada počinjem da shvatam da sam pobedio u Melburnu. To je sjajan osećaj. To je veliko dostignuće za mene i moj tim, tako da sam zaista srećan što sam ovde – rekao je Siner medijima u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu, prenosi zvanični sajt Australijan opena.

– Osvajanje titule u Melburnu u meni je izazvalo neverovatna osećanja, ali već od danas se vraćamo režimu dan-po-dan – dodao je italijanski teniser.

Siner je odgovorio na pitanje da li je tokom finala pomislio na to da je Đoković deset puta osvajao turnir u Melburnu.

– Đoković je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno srećan i sa ovim jednim – naveo je Siner.

Italijan je rekao da je prijatelj sa španskim teniserom Karlosom Alkarasom.

– Alkaras i ja smo veliki rivali na terenu, a prijatelji van njega, i taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati – istakao je Siner.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here