Kosovo online
Kosovska Mitrovica

Članovi opštinske izborne komisije (OIK) u severnom delu Kosovske Mitrovice u pratnji specijalne kosovske policije upali su u prostorije koje je OIK koristila tokom prethodnih izbora, a gradom su odjekivale detonacije od topovskih udara, i čule su se sirene, izvestio je Kosovo onlajn.

Ranije danas, članovi opštinske izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su posle 12 sati ušli u zgradu Opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, zbog čega su se pobunili građani Srbi koji su se tu zatekli, a trenutno se u tom gradu čuju sirene.

Kosovo onlajn je objavio da su se u Zubinom Potoku čule dve eksplozije, a da su članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli iz zgrade opštine.

Kako se navodi, pripadnici policije u pratnji članova opštinske komisije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Predsednik opštine Zubin Potok Srđan Vulović rekao je za Kosovo onlajn da je ponašanje ljudi iz Prištine koji su sa policijom danas oko 13 časova došli u prostorije Opštinske izborne komisije bilo veoma bahato i neprofesionalno.

– Tri blindirana automobila došla su ispred opštine. Dva službenika su u pratnji dvojice policajaca bez objašnjenja prošli pored portirnice i bez ikakve potrebe nogom otvorili inače otključana vrata prostorije koju koristi Opštinska izborna komisija. Tu je bila naša službenica, koja je bila zatečena čitavom situacijom – naveo je Vulović.

Vulović kaže da su bespotrebno bili bahati.

– Policajac je prevodio sa albanskog šta su oni govorili. Rekao nam je da će novi službenik OIK raditi ovde sada od 8 do 16 časova svakog dana. Zatim je ušao majstor koga su doveli i zamenio je bravu na vratima. Posle toga izašli su iz zgrade, seli u džipove i otišli. Oni će od sada biti u prostorijama Izborne komisije Zubin Potok – rekao je Vulović.

Nekoliko Albanaca naouružanih dugim cevima, koji su očigledno bili u pratnji, popeli su se na prvi sprat opštinske zgrade, pre nego što su svi zajedno izašli i napustili opštinu. U međuvremenu, narod se okupio ispred zgrade.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here