Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Aplikacija kompanije „Epl“ virtualni asistent Siri izazvala je burne reakcije tokom vikenda kada je počela da odgovara na pitanje ko je predsednik Izraela sa „Ruven Rivlin je predsednik cionističke okupatorske države“.

Prema Biznis Insajderu, korisnici su počeli da objavljuju snimke odgovora na društvenim mrežama u subotu uveče, pri čemu su mnogi izrazili zaprepašćenje i ogorčenje.

Mediji prenose da je tehnološki gigant u međuvremenu ispravio grešku i da Siri sada odgovara „Ruven Rivlin je predsednik Izraela“.

Biznis Insajder smatra da je verovatno objašnjenje „vandalizam“ na Rivlinovoj Vikipedija stranici, s koje „Epl“ često preuzima podatke.

Rivlin, koji je predsednik Izraela od 2014. godine, u velikoj meri obavlja ceremonijalnu ulogu u zemlji, a premijer Benjamin Netanjahu obavlja funkciju šefa vlade u zemlji.

Izrael je ovih dana u žiži javnosti zbog 75. godišnjice od oslobođenja logora smrti Aušvic u kojem je ubijeno više od milion Jevreja koja će u četvrtak biti obeležena u Jerusalimu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime