EPA/Valdrin Xhemaj

Situacija u vezi sa širenjem zaraze koronavirusa na severu Kosova je izuzetno zabrinjavajuća, oboleo je i jedan od zatvorskih radnika, a još njih sedam ima iste simptome pa će ih danas testirati nadležna ekipa iz Prištine pošto je reč o njihovoj zatvorskoj službi, potvrđeno je za Kosovo Onlajn u Opštinskom štabu za vanredne situacije Kosovska Mitrovica.

Kako saznaje ovaj portal, zatvorski čuvari i još jedan zaraženi iz Severne Mitrovice, koji je od vikenda već na lečenju u KBC Niš, bili su gosti na svadbi u Zvečanu 14. marta za koju se ispostavilo da je žarište epidemije.

Direktor Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je izvesno da će se broj zaraženih koronavirusom povećati jer je oko stotinu osoba bilo u kontaktu sa ljudima kod kojih je potvrđena zaraza i dodao da su oni u samoizolaciji.

Opštinski štab za vanredne situacije još jednom poziva sve građane da ostanu kod svojih kuća, da preporuke o preventivi shvate veoma ozbiljno i da se jave lekarskoj službi ako dobiju simptome virusa.

1 KOMENTAR

  1. Savet je da se uvede 24h izolacija svima narednih 14 dana a u medjuvremenu pratiti stanje,testirati ako treba i zatvoriti delove grada i naselja..da se zaustavi ovo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime