Pixabay.com

Sirija je danas osudila novi talas američkih sankcija toj zemlji, nazivajući mere “ekonomskim terorizmom” koji će povećati patnje sirijskog naroda.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se navodi da je takozvani Zakon o civilnoj zaštiti u Siriji Cezar, koji stupa na snagu ovog meseca, zasnovan na lažima i izmišljenim tvrdnjama neprijatelja sirijskog naroda, preneo je AP.

Aktom, koji su u decembru podržali i republikanci i demokrate u Kongresu SAD, predviđene su sankcije prema Sirijcima odgovornim za navodne zločine počinjene tokom građanskog rata u Siriji i finansiranje istraga i procesuiranja ratnih zločina.

Cezar je šifrovano ime sirijskog forenzičkog fotografa koji je snimio hiljade fotografija žrtava mučenja i drugih zlostavljanja i prokrijumčario ih iz zemlje.

Fotografije, koje su snimljene između 2011. i 2013. godine predate su zagovornicima ljudskih prava i otkrivaju razmere brutalnog delovanja sirijske vlade, navodi agencija.

Zakon pruža SAD još jedno sredstvo da kazni sirijskog predsednika Bašara al Asada i njegove saveznike.

SAD su već ranije uvele sankcije Asadu i nekolicini visokih zvaničnika Sirije.

1 COMMENT

  1. SAD za sada i u buduće ništa više ne mogu nikom izuzev njihovih sankcija i to je sve inače više nikada vojno neća nikada napasti samo svojezapadne saveznike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here