EPA/Peter Powell
Fudbaleri Mančester sitija

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Everton na gostovanju u Premijer ligi rezultatom 2:0.

 

Siti i Everton odigrali su utakmicu 27. kola Premijer lige dva dana nakon što se završilo 25. kolo zbog kasnijih obaveza u drugim takmičenjima.

Prvu dobru priliku imao je štoper gostiju Imerik Laport, koji je posle prekida zapretio “karamelama”, ali je njegov udarac završio tik proed stative. Odmah posle njegovog udarca pripretio je i Serhio Aguero, koji je posle dosta konfuzije u kaznenom prostoru protivnika pogodio prečku.

Usledio je tajac do nadoknade prvog dela igre, kada je fantastično odreagovao Laport i matirao nemoćnog Džordana Pikforda donevši prednost svom timu.

U drugom poluvremenu nije viđeno previše zanimljivosti. Everton se dobro držao, ali nije uspevao da dođe do gola “građana”. Novu dobru priliku imao je Aguero u 58. minutu, kada je pokušao popularnim “makazicama”, ali je bio neprecizan.

Siti je čuvao prednost i loptu, a kad su svi mislili da će meč biti okončan minimalnom pobedom gostiju, rezervista De Brujne je poslao fantastičnu loptu ka Gabrijenu Žezusu, koji je postigao gol za konačnih 2:0.

Trenutno stanje na tabeli Premijer lige kaže da je Mančester siti prestigao Liverpul zbog bolje gol razlike (obe ekipe po 62 boda), ali i da tim Pepa Gvardiole ima utakmicu više od “redsa”.

U narednoj rundi Siti igra derbi kola na Etihadu protiv Čelsija, Everton gostuje Votfordu, dok Liverpul dočekuje Bornmut.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here