EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Velika bura digla se posle derbija Hrvatske lige između Dinama i Hajduka (0:2), kada su pojedini fudbaleri splitskog tima tokom slavlja kod kuće pevali pesmu “mrzim Dinamo, srpsko ime to.”

Prednjačio je junak derbija Marko Livaja, a među igračima koji su u jednom noćnom klubu slavili uz ovu pesmu bio je i golman Danijel Subašić.

Možda to ništa ne bi bilo ni čudno da Subašićev otac nije Srbin – Jovo, što sadašnji pekar u penziji nije krio ni tokom Svetskog prvenstva u Rusiji na kom je njegov sin bio heroj Kockastih.

U međuvremenu, Subašić se oglasio na društvenim mrežama i “otvorio dušu.”

– Sve je bilo super dok se nisu našle neke sitne duše, snimale nas i podelile te video klipove i prodali se za 30-60 evra. Tu je počelo da se ne ističe i ne priča o Hajduku koji se stabilizuje, koji se diže, koji juri oba trofeja, koji ima pozitivu u klubu i oko njega sa svojim navijačima. Da mi igrači širimo govor mržnje, ne sećam se da sam imao mikrofon i da sam na njemu pevao pogrdne pesme i širio mržnju – napisao je Subašić i dodao:

– Rivalstvo da, ali mržnja ne. Svaki klub u HNL-u od mene ima veliki respekt, tako i Dinamo. Ako sam ja svojim neprimerenim ponašanjem (pevanjem ili pevanjem sebi u bradu) nekog uvredio nije mi to bila želja niti cilj. Moj Hajduče, hvala za nedeljnu romantiku i pobedu u derbiju.

2 COMMENTS

  1. Pa svaki normalan čovek vidi, da to nije govor mržnje, kad kažeš “mrzim srpsko ime to” odnosi se samo na ime, a ne Srbe! A da je Dinamo srpsko ime zna se, pa Srbi su izmislili reć dinamo, dinamičan i sve što iz toga proizlazi, pa i ime!

  2. Pa i ,,Hajduk” je Hrvatsko ime ?
    Hajduka je bilo svugdje po Hrvatskoj kroz istoriju
    Ej Subašiću ,bedniče!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here