Vesti
Lepota: Katarina Vesić i Zorica Bjedov

Folklorna grupa Morava oduševila je nastupom i učešćem na Slovenskom festivalu održanom prošlog vikenda u Brizbejnu. Pored učešća na ovom skupu naše zajednice, običaje slovenskih naroda prigodnim nacionalnim igrama prikazali su i članovi poljske, slovačke, makedonske, bugarske, bosansko-hercegovačke i drugih zajednica, a najzapaženije nastupe su pored Srba imali Rusi i Ukrajinci.

Čast srpske zajednice branila je folklorna grupa Morava iz koje je nastupalo nekoliko grupa sa muzičkim orkestrom. Srpsko kolo se vilo na sceni pored Ros ulice, a neretko su se i sami posetioci hvatali u kolo sa srpskim folklorašima.

Karneval koji je završen u kasnim popodnevnim satima ispunio je očekivanja, a samim tim poslao poruku multikulturnoj Australiji da ljudi slovenskog porekla imaju šta da joj ponude i pokažu. Organizatori se nadaju da će se narednih godina ovaj festival još obogatiti i proširiti učešćem i ostalih slovenskih naroda koji žive u Kvinslendu.Antrfile

Red za ćevape

Tokom festivala posetioci su mogli i da probaju neka od tradicionalnih jela slovenskih zajednica. Ispred štanda sa srpskom hranom bio je dugi red za ćevape pripremljene na roštilju i palačinke sa raznim slatkim filovima.