pixabay.com
Moskva

Moskva šalje Vašingtonu i Briselu jasne upozoravajuće signale na moguće katastrofalne posledice njihove politike usmerene na podrivanje bezbednosti Rusije, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Nažalost, kao rezultat destruktivne politike Zapada, čije akcije nose opasnost od direktnog vojnog sukoba nuklearnih sila, ozbiljno je porastao nivo nuklearne opasnosti. S tim u vezi, šaljemo Sjedinjenim Američkim Državama i NATO jasne i nedvosmislene signale o mogućim katastrofalnim posledicama njihove politike usmerene na podrivanje bezbednosti Rusije – ocenila je Zaharova.

Takođe je navela da „profesionalci u oblasti nuklearnog obuzdavanja ne obraćaju toliko pažnju na ranije date političke izjave, koliko na aktuelne vojne doktrine i konkretne korake nuklearnih sila da ih sprovedu”.

– Zbog toga šaljemo Zapadu neophodne signale strogo u skladu sa ruskim doktrinarnim okvirima u kojima su sveobuhvatno predstavljena pitanja pouzdanosti i efikasnosti nuklearnog i nenuklearnog obuzdavanja – dodala je Zaharova.

Po njenim rečima, pouzdanost i efikasnost ruskog nuklearnog obuzdavanja su na neophodnom i dovoljnom nivou.

– Redovno se sprovodi resorna analiza ruskih doktrinarnih smernica kako bi se ocenilo da li odgovaraju aktuelnim pretnjama. Prema tome, pouzdanost i efikasnost ruskog nuklearnog obuzdavanja obezbeđeni su na potrebnom i dovoljnom nivou i ne bi trebalo da izazivaju ni najmanju sumnju kod bilo koga – zaključila je Zaharova.

 

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here