Situacija na ivici masovne tuče: Građani se sukobili sa taksistima, dvoje privedeno

Vestionline, Tanjug
4
Tanjug

Tokom današnjeg protesta taksista u centru Beograda došlo je do prvih incidenata na ulicama, a Tanjug saznaje da je policija privela dve osobe, zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako su preneli pojedini mediji, do hapšenja je došlo kod Vlade Srbije, a jedan od privedenih je taksista.

Na Savskom trgu, revoltirani blokadom tog dela grada i paralisanjem javnog gradskog prevoza, putnici koji su čekali autobuse i tramvaje izašli su na kolovoz i – blokirali taksiste.

Blic prenosi da je skoro pola sata vladao “totalni haos”, da je bilo grubih reči sa obe strane, te da je situacija bila na ivici incidenta i masovne tuče na prostoru između bivše Glavne železnicke stanice i zgrade Pošte.

Najveća gužva je na Trgu Slavija, koji je potpuno blokiran, a saobraćaj je usporen i na Trgu Nikole Pašića, Autokomandi, potezu od Nemanjine do Železničke stanice.

Veći deo centra Beograda bio je blokiran.

4 COMMENTS

  1. Da su taksisti prostaci to je poznato jos iz SFRJ, pa onda iz SRJ pa onda iz SCG. Da su sirovine to je isto poznato. Da su ……. i to je poznato. Ali nije problem u taksistima nego u onima koji iz nekog “VISEG” INTERESA dopustaju da se ovo desave, kako ljudi ne bi videli neke druge stvari. U normalnoj drzavi policija ne bi dopustila blokadu glavnog grada ni po koju cenu. Meni ovo izgleda kao naruceni protesti. Vucicu pazi sta radis jer ti srpski narod nece nikada oprostiti izdaju

  2. Pa to nema nigde u svetu da se protestuje blokadom Grada. Ko ometa saobracaj oduzeti vozačku i prekrsajno kazniti. Dozvolu prvi put mesec dana a drugi i treći put pola godine i Godinu. Mogu oni da strajkuju i peške kao i svi drugi. To nisu strajkaći to su ucenjvaći.

  3. Sve ovo sa svakodnevnim strajkom taksista i blokadama saobracaja glavnog grada,a samom tim i zagorcavanjem zivota stotinama hiljada ljudi,kako vreme prolazi i uzimajuci u obzir reakcije vlasti,meni mirise na neki opasan dil,i proracunato tolerisanje taksista da maltretiraju gradjane. Jasno je da kada bi odgovorni u vlasti zeleli da uspostave red u gradu,uradili bi to za par sati,a to se videlo po momentalnoj reakciji na najavljenu blokadu autoputa.Sve ukazuje da je ”strajk”izreziran i dirigovan!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here