Tanjug/AP

Predstavnici Srba sa Kosova sastali su se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je naveo lider Srpske liste Goran Rakić, tom prilikom su upoznali Vučića sa teškom situacijom u kojoj se nalaze Srbe i južno i severno od Ibra.

– Kada kažem tešku situaciju, mislim i na naš narod južno od Ibra, a situacija je naročito otežana od upada ROSU na sever. Upoznali smo predsednika kakva je situacija u svakoj opštini i doneli smo mu snimke na kojima se jasno vidi da naša dva uhapšena sugrađanina nisu ni na koji način učestvovali u neredima niti su bilo koga ugrozili. Oni su pružali pasivan otpor i jedino su krivi što su Srbi – rekao je Rakić.

Lider Srpske liste navodi da su zamolili predsednika Srbije i direktora Kancelarije za KiM da ulože svoj autoritet kod međunarodnih predstavnika kako bi uhapšeni što pre bili pušteni kućama.

– Takođe, tražili smo od predsednika da se prestane sa progonom srpskog naroda od strane specijalaca poslatih od vlasti u Prištini i ponovili naše zahteve koje smo izneli i Lajčaku i Eksobaru da se ZSO što pre formra i statut što pre usvoji od strane Prištine, Beograda i EU.

Gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović, rekao je da je danas 17. dan kako naši građani istrajavaju u legitimnoj borbi za svoja ljudska prava.

– Oni ne mogu da idu na posao, deca ne mogu da idu u školu. Mi smo za deeskalaciju, samo je potrebno da se uradi ono što je dogovoreno. Da se naši građani vrate i pružaju svoje usluge. U Zvečanu nema nijednog radnika našeg. Bitno je da se oslobode naši sugrađani, Obrenović i Petrović, da se prestane sa terorom i zastrašivanjem – kazao je Milović.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here